Kahve falı; Eski Çin Uygarlığından günümüze kadar gelmiş, en yaygın bilinen fal çeşididir. Kültürümüzün simgesi ve vazgeçilmezi olan Türk kahvesi, lezzetinin yanında fal bakmak/baktırmak için de tercih edilmektedir. “Kahve falı nedir ve nasıl bakılır?” diye soracak olursak, yapılacak kahvenin telvesi çok önemlidir. Faldaki şekillerin sağlıklı şekilde yorumlanması için Türk kahvesinin iyice pişmesi gereklidir. Kahve ve suyu güzelce harmanlayıp mümkünse içine biraz da toz şeker eklenmelidir. ( telvenin kıvamı için) Telve az olursa, fincanda ve tabakta oluşacak şekiller belirgin olmayabilir. Bu sebeple fal bakacağımız zamanlarda, kahve cezvesine biraz daha fazla kahve koymalıyız.
Kahve, içildikten sonra fincanda çok az oranda su bırakılmalıdır. Fincanda kalan kahve çok katı ya da çok akışkan olursa fincanda ve tabakta şekiller oluşmaz.
Fala bakmadan önce dikkat edilmesi gereken başka bir detay da fincanın kapanma biçimidir. Fincanı kapatırken kendimize doğru kapatarak bir dilek tutmamız çok önemli olacaktır.
Fincanı kapadıktan sonra, fincanın soğumasını beklemeliyiz. Soğumadan fincanı açmamalıyız. Fincanın biraz daha çabuk soğumasını istiyorsanız, bozuk para ya da yüzük koyabilirsiniz.
Fincan soğuduktan sonra fincanı kaldırıp falı yorumlamaya başlayabiliriz. Fincanı tabaktan kaldırırken, fincan tabaktan zor ayrılıyorsa fal, “padişah falı” olmuştur. Bu da tutulan dileğin gerçekleşme olasılığının çok yüksek olduğunu gösterir.
Falı yorumlamaya başlarken fincanı, kulpundan (tutma yerinden) tutmalı ve aydınlık yerde bakıma başlamalıyız. Fincandaki şekilleri ve görselleri, saat yönüne bakarak yorumlamalıyız.
Fincanın içine ve fincan tabağına bakarken; tüm sıkıntılarınızı, zihninizdeki olumsuz düşünceleri, üstünüzdeki negatif enerjileri bir kenara bırakın, kendinizden uzaklaştırın. Çünkü fal bakacak kişinin, zihninin ve gönlünün rahat olması gerekmektedir. Aksi takdirde, yorumcunun hisleri fala yansıyabilir. Bu da bakımın sağlıksız olmasına neden olur.
Kahve falında gözlem çok önemlidir. Doğru gözlem yapabilmek için şu hususlara dikkat etmek gerekir:
- Kahve fincanının sapı dik tutulmalıdır. (İyi ve kötü durumlar)
- Kahve fincanın sapı alt kısımda kalmalıdır. Fincanın sağında kalan şekiller, iyi düşünceleri yansıtırken solda kalan şekiller, kötü düşünceleri yansıtır.
- Fincanın dibinde fazla telve kalmışsa, kahveyi içen kişinin sıkıntılara, strese, huzursuzluğa maruz kaldığı söylenir.
- Fincanın dibi temizse, fal baktıran kişinin mutlu, huzurlu ve rahat olduğu söylenir.
- Fala bakan kişinin gördüğü semboller ve şekiller fincanın ağız kısmına yakınsa, bu yorumların yaşama yansıması yakın zamanda olacak demektir. Fincanın dibi uzak vakti, ağız kısmı da yakın vakti anlatır.
- Kadınların altıncı hissi, erkeklere oranla daha yüksek olduğu için kahve falına kadınlarım bakması daha çok tercih edilir.
- Fincanda beliren sembollerin ve şekillerin yorumlamasında, kadınların olumlu etkisi daha fazladır.
- Kadınların annelik hisleriyle ve altıncı hisleriyle bakılacak olan kahve falları, sembollerin, sayıların ve şekillerin fazlasıyla iyi yorumlanmasını sağlar.
- Elbette hisleri kuvvetli, bu işte tecrübe sahibi olmuş birçok erkek de kahve falına kadınlar kadar iyi bakmaktadır.
Söylediklerimizden de anlaşılacağı üzere kahve falına bakacak kişi, bu işin eğitimini almış olmalıdır. Aynı zamanda hislerinin kuvvetli olup zihninin ve kalbinin tüm kötülüklerden arınmış olması gerekir.
Eskilerin de dediği gibi,
“Fala inanma, falsız da kalma…”
Keyifli okumalar dilerim…